cara membuat kek batik
Masukkan gula kastor dan kacau rata. Terus tuang atas permukaan kek batik tadi.
4 Simpan di kulkas kurleb 30 menit.
. 7 Masukkan coklat batang DCC dan susu cair ke dalam mangkok tahan panas. Kacau hingga sebati dan berkilat coklat ganache siap. Setelah itu semprotkan buttercream asin di atas kek batik.
Masukkan biskut marie dan kacau sebati anggaran dalam 5-7minit. Cara-cara untuk topping coklat ganache. Berikut merupakan resepi kek batik yang saya cuba sendiri.
Tuang adunan ke atas lapisan kek batik. Masukkan coklat mentega minyak hazelnut. Masak dengan cara double boiler.
Masukkan perlahan-lahan serbuk milo dan serbuk koko kerana ia mudah untuk berketul. Kek batik ini juga sesuai dijadikan hidangan pada hari tertentu seperti menyambut hari jadi dan juga hadiah kepada seseorang. Saya guna MAJERIN sahaja untuk buat Kek Batik niKenapa majerin butter kan lebih sedapYe betul butter lagi sedap kalau guna pure butter lagi sedapMemang itulah selalunya tanggapan kita taksub sangat butterpure butterSebagai penjual kek yang dah pencen saya tau tentang hal ituSaya guna majerin bukan kedekut butter ada jer butter dalam peti aisKek Batik.
Tambah air dan biarkan sekata. Panaskan whipping cream dalam periuk boleh guna api atau microwave. Seterusnya masukkan milo serbuk koko dan air.
6 Simpan di kulkas selama 30 menit 1 jam. Lapik plastik dalam loyang untuk memudahkan kek batik dikeluarkan nanti. Double boil kan semua bahan topping.
IKLAN 2Begini hasil butter yang telah dicairkan. Nak senang masukkan dalam microwave. Tuangkan susu pekat manis sedikit demi sedikit hingga habis.
Gaul hingga sebati kemudian masukkan buttercup. Cara Penyediaan Kek Batik Melting Lembut Panaskan butter dengan api yang perlahan hingga cair masukkan susu pekat manis dan kacau hingga sebati. Cara membuat kek batik yang mudah dan cepat.
Setelah panas tuang whipping cream ke atas dark chocolate yang sudah dicincang kasar. Biarkan ganache coklat sedikit sejuk sebelum dituang ke atas lapisan krim keju. Masukkan pula milo dan serbuk koko.
Masukkan serbuk koko dan kacau lagi. Kacau sehingga sebati. Kemudian terus masukkan susu pekat.
Masukkan telur dan kacau sehingga semua sebati dengan adunan kek batik. Panaskan kualidengan api sederhana. Cara Buat Sambal Belacan Kisar Sedap Hingga Tak Henti Makan.
Kita padatkan dengan cara ditekan-tekan dan usahakan. Follow langkah yang dikongsi oleh Ariana Sofia Ahmad pasti hasilnya buat korang puas hati. Kacau sampai sebatu tidak berketul dan licin.
Gaul hingga pekat dan sekata kemudian padamkan api. Masukkan esen vanila dan butter. Jangan guna api besar.
Panaskan krim putar. Ratakan letakkan ke dalam peti sejuk freezer -30 minit. Untuk kek batik masak butter sampai cair masak kek batik guna api kecik je.
Masukkan milo serbuk koko telur susu air ke dalam kuali dan gunakan api sederhana. Campurkan dengan air bagi mendapatkan kek batik yang lembut dan senang dipotong. Cairkan buttercup dan masukkan susu pekat.
Selain itu terdapat juga rujukan bahan dan alatan masakan murah dan promosi yang ada di Shopee. Cara buat kek batik yang ringkas dan menggunakan bahan-bahan yang jimat menjadikan ia pilihan ramai.
Kuih Biskut Batik Food Homemade Recipes Recipes
Pin On Video Resepi Memasak Sedap
Pin On Mufin Cupcake Cake Cooking Fanpage
Comments
Post a Comment